Styrketrening

herretrim1Skadeforebyggende
En trent muskulatur stabiliserer kroppen. Dermed reduserer du risikoen for å få muskel- og skjelettplager. Plager i skuldrer og rygg kan du for eksempel forebygge ved å drive styrketrening.

En stabil og sterk kropp er svært viktig for forebygging av skader i alle idretter og i alle andre former for fysisk aktivitet.

Behandling
I mange situasjoner er styrke- og utholdenhetstrening en del av rehabiliteringen etter skader og sykdommer. Det er av stor betydning at en pasient raskt bygger opp igjen muskulaturen.
Bedre prestasjoner i idrett, i dagliglivet og i arbeidslivet.
Muskelstyrke er nødvendig i alle idretter. Noen ganger kreves eksplosiv muskelstyrke, for eksempel når du skal slå en smash i volleyball eller løpe hundre meter sprint. Andre idretter kjennetegnes av utholdende muskelstyrke. Her er ikke den øyeblikkelige muskelinnsatsen like stor, men musklene må yte over lengre tid, for eksempel når vi sykler eller går på ski. Ved å bygge opp den muskulaturen som er viktigst i idretten du har valgt, kan du øke prestasjonene dine.

Styrketrening er viktig i mange yrker, for eksempel i bygg- og anleggsbransjen, i helsesektoren og i landbruket. I dagliglivet møter vi utfordringer der god muskelstyrke er positivt, for eksempel når du skal bære, skyve eller dra noe som er tungt. Det er viktig med styrketrening for arbeid som krever mye stillesitting også. Mye pc-bruk vil kreve trening av ryggmuskulatur spesielt mellom skulderbladene (trapecius).