Tine fotballskole Åseral 2021

Da var årets fotballskole vel overstått! Det har vært ei fartsfylt helg fra ende til annen i solsteiken. 100 deltakere i alderen 6-12 år fordelt på 6 forskjellige grupper fra yngst til eldst. 15 dyktige instruktører fra 14 år og oppover. Instruktørene har gjort en strålende innsats og har hatt et intenst skjema å følge. Er ikke alltid så lett å aktivisere 6-7 åringer i så mange timer i strekk, men det klarte de med terningkast seks. 

Fotballskolen blir arrangert av fotballgruppa til Åseral IL, med 6 medlemmer og Reneè Stanes i spissen. Reneè har ledet fotballskolen nå siden den startet opp for 8 år siden. Uten ho hadde det ikke vært noen fotballskole i Åseral, så all honnør for at ho orker å fortsette år etter år. Vi har også hatt hjelp til kjøkkentjeneste av cirka 5 stk hver av dagene. Vi er glade for alle som ville med å bidra. 

Nå hadde det seg sånn at fotballskolen i år ble helt full for første gang noensinne. Vi hadde også mellom 40 og 50 stk på venteliste. Det gjorde vondt i fotballhjertet vårt for alle vi ikke kunne gi plass. Men vi håper til neste år å kanskje kunne utvide antallet enda litt mer. Men det krever en del ekstra planlegging og generelt vil det kreve mye mer. Derfor er det nødvendig med enda mange flere frivillige til å bidra også til neste år. Vi kommer nok til å sette opp vaktlister, for å kunne dele litt mer på oppgaver. 

Hvordan fotballskolen 2021 foregikk:

Det begynte med oppmøte og gruppeinndeling klokka 15.00 på fredag 25.juni. Spillerne fikk utdelt hver sin sekk, t-skjorte, ball og drikkeflaske. Så ble det et par timer med forskjellige fotballøvelser fram til klokka 18.00.

Lørdagen begynte med strålende sol. Fotballøvelser og interne kamper foregikk det meste av dagen med avbrekk av en lunsj-pause i kantina fra 11.40 og puljevis etter det. Etter lunsj fikk alle hver sin is. Når isen var spist kunne de som ville løpe gjennom å dusje seg i vannspruten fra en brannslange. Vi fant ut de trengte å få kjølt seg litt ekstra, da det var så varmt. Ut på ettermiddagen kom der ei tordenbyge over oss. Noen av de minste ble litt redde. Men det gikk greit, selv om tordenbyga brukte litt tid på å passere flotte Åseral idrettspark.

På søndag startet vi med forskjellige øvelser igjen. Midt på dagen hadde vi invitert foreldre og familie av deltakerne på pølsefest. Etter pølsene var fordøyd var det klart for turnering. Vår alles kjære Jan Oddvar Lineikro stilte som speaker og lagde ei voldsom stemning på stadion. Vi regner med det var mellom 300 og 400 stk innom denne dagen. Arrangert etter alle korona-regler, der alle ble registrert og måtte sprite hender ved inngangen. Turerninga gikk veldig fint for seg med mye fin fotball og scoringer. Fotballbanen var delt opp i to 5er baner og to 7er baner, altså 4 kamper foregikk samtidig. Lagene gikk fra en kamp til neste kamp, mens instruktørene gikk fra å være trener til å være dommer. Så med andre ord fikk de det ganske hektisk en periode. Men alt i alt var alle veldig fornøyde og sitter igjen med en veldig god følelse av å ha lagd ei fantastisk minnerik helg for 100 storfornøyde barn. 

En STOR TAKK til alle som har bidratt med det ene og det andre denn helga! Det hadde ikke gått uten dere! Vi sees igjen til neste år!

De som har noe tilbakemeldinger av typen ris eller ros kan gjerne sende oss en mail til fotballgruppa@aail.no.

Mvh Åseral IL, avdeling Fotballgruppa!